Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме празника на Радиотехническите войски

Снимка: Радио Шумен

18 март е празник на Радиотехническите войски. По този повод Ръководството и академичната общност на Факултет „Артилерия, Противовъздушна отбрана и комуникационно-информационни системи” в Шумен поздрави офицерите и курсантите. В обръщението на декана на факултета полк. инж. доц. д-р Сашо Евлогиев се посочва, че повече от 60 години Радиотехнически войски са утвърдени като род войска с голямо значение за системата на противовъздушна отбрана на страната, за бойната готовност и боеспособността на Военновъздушните сили на Българската армия, както и за съюзните партньори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на инспекция

Последните преасфалтирани улици с пари от 20-милионния общински заем инспектираха кметът на Шумен проф. Христо Христов и заместникът му Николай Симеонов. От изтеглените 16 млн. лева за възстановяване на улици в Шумен са изхарчени над 10 млн. лева. А от отделените за ремонти на улици в селата на общината 4 милиона лева остават около 900 хил. лева...

публикувано на 03.06.24 в 13:04

Издирват собственика на портмоне

Портмоне с парична сума без документи е намерено на 1 юни между 16:00 и 17:00 часа в района на Пети полк в Шумен. Това съобщават от местната полиция. Намерено е от дете, което заедно с баба си е направило опит да открие собственика му чрез социалните мрежи. На следващия ден са го предали в полицейското управление в Шумен.  От полицията..

публикувано на 03.06.24 в 11:52

Хванаха гастролираща крадла

Задържаха крадла на хранителни продукти от хипермаркет, съобщават от шуменската полиция. 30-годишната жена е от разградското село Крояч. Тя извършила кражба на стоки от магазин на ул. “Бели Лом“ в Шумен.  Сигналът е приет малко след 12:30 часа на 1 юни. На място бил пратен полицейски екип. Изяснено било, че продуктите били на стойност малко над 50..

публикувано на 03.06.24 в 11:42

Насилник наби жена си с прът

58-годишен мъж от село Конево бил задържан след сигнал за домашно насилие спрямо съпругата му. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът бил приет на 31 май следобед. Съобщено било, че 58-годишен жител на преславското село нанесъл побой с метален прът по ръцете и краката и в областта на гръдния кош на 46-годишната си съпруга. Полицейски служители..

публикувано на 03.06.24 в 11:30

Велосипедист загина на пътя

Мъж загина при падане от велосипед в Смядово, съобщават от шуменската полиция. Пътният инцидент е станал малко преди 18:00 часа на 1 юни на ул. „Любен Каравелов“. Водач на велосипед с прикачен към него двигател се движил по улицата, паднал на неравност и се ударил. 62-годишният местен жител починал на място.  Извършен е оглед, образувано е досъдебно..

публикувано на 03.06.24 в 11:23

Старт на приема

Електронната система за прием на първокласници за новата учебна година в Шумен отворя днес в 10 часа и 1 минута. Чрез платформата родителите могат да регистрират, редактират или отказват документи.  Кандидатстването за първо класиране ще продължи до 23.59 часа на 7 юни, а резултатите от него ще бъдат обявени на 13 юни. Записванията на приетите деца..

публикувано на 03.06.24 в 08:18

Наградите в конкурса "Индустрията в моя регион"

152 деца и ученици от много училища, арт школи и Центрове за подкрепа на личностното развитие участваха тази година в конкурса на тема „Индустрията в моя регион“. Те се включиха с 41 есета, 2 стихотворения, 119 рисунки и един проект. Участниците в конкурса се състезаваха в три възрастови групи – от 1-ви до 4-ти клас, от 5-ти до 8-ми клас и от 9-ти..

публикувано на 01.06.24 в 16:31